Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier różany (z płatków róż) / Rose petals sugar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 140 g
płatki róż 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier różany (z płatków róż) / Rose petals sugar

Płatki róży zostawiamy na białym materiale przez 1-2 godziny, żeby pozbyć się robaków.
Ucieramy różę z 20 g przez mniej więcej 20 minut. Najlepiej zrobić to w makutrze lub moździerzu.
Utarte płatki róż mieszamy z pozostałym cukrem za pomocą łyżki, wykładamy na blachę i suszymy w piekarniku rozgrzanym do 50 stopni przez 1,5h.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 26.10.2016 12:56
ależ on musi pięknie pachnieć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak