Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z bananem i rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rabarbar 5 łodyg
banan 3 sztuki
cukier brązowy 3 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki

Kruszonka

mąka pszenna 2 szklanki
masło 20 dag
cukier 2/3 szklanki
cukier waniliowy 16 g
migdały siekane 3 łyzki
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z bananem i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Łodygi rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, tak samo obrane ze skóry banany, mieszamy z brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi
Krok 1 - Crumble z bananem i rabarbarem foto
2
Rozkładamy do ceramicznych kokilek.
Krok 2 - Crumble z bananem i rabarbarem foto
3
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi migdałami, dodajemy wiórka pokrojonego zimnego masła
Krok 3 - Crumble z bananem i rabarbarem foto
4
ozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta!
Krok 4 - Crumble z bananem i rabarbarem foto
5
Posypujemy grubo kruszonką owoce. Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Krok 5 - Crumble z bananem i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.08.2016 00:04
super przepis:-)
staropolanka5 19.05.2016 20:46
smakowita propozycja
Ewa Wojtaszko 18.05.2016 13:20
banan i rabarbar? to może być smaczne !
krokus 17.05.2016 19:53
dla mnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak