Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble różano- rabarbarowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 500 gram
mąka 6 łyżek
cukier 4 łyżki
masło 8 dag
konfitura z płatków róży 5 łyżek (domowej roboty)
tłuszcz do formy

Porada

Crumble to deser , który możemy jeść na okrągło:) Do jego przygotowania możemy użyć bowiem chyba wszystkich owoców. Wszystko zależy od sezonu i od tego na co mamy ochotę.

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble różano- rabarbarowe

Kroki postępowania

1
Kokilki smarujemy w środku tłuszczem.
Krok 1 - Crumble różano- rabarbarowe foto
2
Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w około 0,5- 1 cm kawałki. Tak przygotowany porcjujemy do przygotowanych naczynek.
Krok 2 - Crumble różano- rabarbarowe foto
3
Na wierzch wykładamy po łyżce konfitury różanej. Staramy się rozprowadzić ją po całej powierzchni owoców.
Krok 3 - Crumble różano- rabarbarowe foto
4
Do miski przekładamy składniki kruszonki: mąkę, cukier, masło. W dłoniach rozkruszamy składniki, wykonując kruszonkę.
Krok 4 - Crumble różano- rabarbarowe foto
5
Gotową wykładamy na owoce. Desery wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Zapiekamy około 30 minut w 180°C do zrumienienia wierzchu. Gotowe.
Krok 5 - Crumble różano- rabarbarowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 02.12.2016 12:23
OMG
Ewa Wojtaszko 01.12.2016 21:59
przepyszny deser !
gusia1000 01.12.2016 14:51
Tylko tak robić.
Patrycja33 01.12.2016 14:30
Mniam chetnie bym zjadla ten deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak