Crostata z domowym dżemem jagodowym.

Crostata z domowym dżemem jagodowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto kruche

  • mąka pszenna

    300 g
  • masło

    150g
  • cukier puder

    100 g
  • żółtko jajek

    3 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta

Nadzienie

  • dżem jagodowy

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę ,puder i sól.
Wszystko wymieszać.
Dodać masło i żółtka.
Wyrobić ciasto na jednolitą masę .
Schłodzić przez 30 minut.
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.
Na ciasto wyłożyć dżem.
Resztę ciasta pokruszyć na wierzch.

Piec 30 minut w 180 stopniach :-)
Kejti
1/3 ciasta można rozwałkować i radełkiem powycinać paseczki.Ułożyć wzór kratki. Można użyć dowolnego dżemu ,takiego jaki lubicie najbardziej :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 18.03.2017 16:36
super przepis
adelajda 08.12.2014 15:41
Apetyczne ciacho :))))
romanrafal 23.11.2014 06:20
super ciasto
kasia.s 11.11.2014 18:39
Rewelacja.... :)
IwonaKa 31.10.2014 22:28
wygląda smakowicie,nie jadłam jeszcze
caralajna 28.10.2014 18:10
wygląda wyśmienicie :)
Grazyna0211 28.10.2014 17:22
bardzo apetyczna
everay 28.10.2014 15:24
pycha
wyattearp 28.10.2014 12:23
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat