Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissanty (rogaliki) z kiełbasą, serem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
kiełbasa kawałek szynka lub parówka
papryka czerwona 1/4
ser żółty kilka plastrów
keczup

Porada

Do wnętrza croissanta możemy również włożyć plasterek ogórka kiszonego, czerwoną cebulę itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Croissanty (rogaliki) z kiełbasą, serem i papryką

Kiełbasę kroimy na małe słupki/ kawałki. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na trójkąty (od 4 do 8). Na każdy trójkąt ciasta kładziemy kawałek sera, kiełbasę. Następnie kładziemy kawałeczek papryki, robimy kleks keczupu i zawijamy w rogaliki.
Croissanty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Pieczemy ok.15 minut lub do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 11.11.2015 08:17
Polecam wykonać jeśli w lodówce macie ciasto francuskie :)
joannaa24 10.11.2015 22:01
Super te rogaliki
Mama niejadka 10.11.2015 19:51
Pyszne rogaliki
Aannkaa82 10.11.2015 18:38
Apetyczne rogaliki :)
mileneczka5 10.11.2015 18:20
pyszne są:)
MałaMi89 10.11.2015 17:28
Lubię takie sycące przekąski :)
Ifa 10.11.2015 17:19
Poproszę jednego na kolację :-)
Stenka 10.11.2015 17:03
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak