Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • ser żółty

    100 g
  • szynka

    100 g
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto
Mięso kroimy w cm plastry. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej i dokładnie rozbijamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na środek rozbitego kotleta układamy plaster żółtego ser i szynki. Krawędzie kotleta zwijamy do środka.
Krok 2 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto
Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto
Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.

Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 18.02.2016 16:43
pyszne mięsko :-)
IZABELA29 16.02.2016 17:10
pyszne mięsko
dodi 16.02.2016 14:58
ale apetycznie wyglada
Benita 16.02.2016 14:48
znakomite mięsko
gosia1988 16.02.2016 14:12
pyszne danie na obiad
Megg 16.02.2016 13:16
lubię takie kotlety
Wacław 16.02.2016 13:01
pyszne danie na talerzu :-)
Motorek 16.02.2016 12:34
super kotlecik
marzut 16.02.2016 12:24
Pychota ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat