Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
ser żółty 100 g
szynka 100 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
mąka pszenna 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w cm plastry. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej i dokładnie rozbijamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na środek rozbitego kotleta układamy plaster żółtego ser i szynki. Krawędzie kotleta zwijamy do środka.
Krok 1 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto
2
Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto
3
Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.

Smacznego.
Krok 3 - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.02.2016 16:43
pyszne mięsko :-)
IZABELA29 16.02.2016 17:10
pyszne mięsko
dodi 16.02.2016 14:58
ale apetycznie wyglada
Benita 16.02.2016 14:48
znakomite mięsko
gosia1988 16.02.2016 14:12
pyszne danie na obiad
Megg 16.02.2016 13:16
lubię takie kotlety
Wacław 16.02.2016 13:01
pyszne danie na talerzu :-)
Motorek 16.02.2016 12:34
super kotlecik
marzut 16.02.2016 12:24
Pychota ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak