Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordero Con Grisante

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso jagnięce bez kości 1,20 kg
zupa fasolowa 1 torebka -mrożona
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
chorizo 15 dag
czosnek 2-3 ząbki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka

Przyprawy

Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
tabasco 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Cordero Con Grisante

Kroki postępowania

1
Jagnięcinę zalać zimnym mlekiem odstawić na 2 godziny do lodówki-dzięki temu pozbędziemy się specyficznego zapachu mięsa,po upływie tego czasu mięso płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w kostkę
Krok 1 - Cordero Con Grisante foto
2
oprószamy słodką i ostrą papryką,dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pokrojoną cebulę przesmażamy na suchej patelni, przekładamy do garnka zalewamy około 1/2 litra wody i dusimy pod przykryciem około 40 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Cordero Con Grisante foto
3
Po tym czasie dolewamy kolejne 1/2 litra wody, wrzucamy mieszankę zupy fasolowej doprawiamy przyprawami z saszetki dołączonej do zupy, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy 15 minut, dolewając w między czasie czerwone wino,doprawiamy musztardą oraz sosem tabasco, solą, dodajemy kiełbasę chorizo.Z mąki i małej ilości zimnej wody robimy zawiesinę i zagęszczamy danie.Chwilę całość gotujemy. Podajemy gorące
Krok 3 - Cordero Con Grisante foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.05.2015 18:54
bardzo smacznie
kloruś 17.05.2015 18:01
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak