Cordero Con Grisante

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso jagnięce bez kości

    1,20 kg
  • zupa fasolowa

    1 torebka -mrożona
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • chorizo

    15 dag
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1 łyżka

Przyprawy

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • tabasco

    4 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cordero Con Grisante foto
Jagnięcinę zalać zimnym mlekiem odstawić na 2 godziny do lodówki-dzięki temu pozbędziemy się specyficznego zapachu mięsa,po upływie tego czasu mięso płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w kostkę
Krok 2 - Cordero Con Grisante foto
oprószamy słodką i ostrą papryką,dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pokrojoną cebulę przesmażamy na suchej patelni, przekładamy do garnka zalewamy około 1/2 litra wody i dusimy pod przykryciem około 40 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Cordero Con Grisante foto
Po tym czasie dolewamy kolejne 1/2 litra wody, wrzucamy mieszankę zupy fasolowej doprawiamy przyprawami z saszetki dołączonej do zupy, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy 15 minut, dolewając w między czasie czerwone wino,doprawiamy musztardą oraz sosem tabasco, solą, dodajemy kiełbasę chorizo.Z mąki i małej ilości zimnej wody robimy zawiesinę i zagęszczamy danie.Chwilę całość gotujemy. Podajemy gorące

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 17.05.2015 18:54
bardzo smacznie
kloruś 17.05.2015 18:01
chętnie bym skosztowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat