Coquillette z kiełbasą i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron kolanka

    200 g - makaron Coquillette
  • kiełbasa podwawelska

    200 g
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • szpinak mrożony

    200 g
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Kiełbasę wraz z obraną cebulą kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Szpinak wyciągamy na talerzyk by trochę odtajał.
Krok 2 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju wrzucamy kiełbasę i podsmażamy,
Krok 3 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Następnie dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy i podsmażamy do zeszklenia. Kiedy cebula jest zeszklona dodajemy szpinak.
Krok 4 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Całość podsmażamy przez 8-10 minut.
Krok 5 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Makaron dodajemy do kiełbasy ze szpinakiem.
Krok 6 - Coquillette z kiełbasą i szpinakiem foto
Całość doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy przesmażając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 08.04.2015 19:46
smacznie danie
Asik32 08.04.2015 12:07
apetyczne bardzo :)
mysza75 08.04.2015 10:56
jakie to dobre bardzo lubię makaron ze szpinakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat