Conchiglie z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • conchiglie

    250 g
  • grzyby leśne

    500 g
  • cebula

    1 szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • filet z kurczaka

    0,5 szt.
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • papryczka chili

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżki
  • oliwa

    do smaku
  • kostka rosołowa

    0,5 szt.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połówkę piersi z kurczaka pokroić na kotleciki, przyprawić i lekko podsmażyć na oliwie. Grzyby oczyścić, umyć, większe przekroić na pół. Włożyć do garnka, dolać 1 szklankę wody i dusić na małym ogniu. Cebulę pokroić w grube piórka i dodać do grzybów. Natkę, czosnek i papryczkę posiekać i dodać do potrawy. Doprawić do smaku. Dusić około 20 minut, dołożyć podsmażone mięsko i pół kostki rosołowej i dusić jeszcze około 15 minut. Zagęścić mąką ziemniaczaną. Makaron ugotować z dodatkiem soli i oliwy na półtwardo. Podawać na makaronie z dodatkiem ogórka kiszonego.
SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 06.01.2014 08:30
bardzo dobry obiadek
gusia1000 31.10.2012 17:02
Danie na czasie. Głos oddany.
Joanna46 30.10.2012 09:41
Dobry obiadek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat