Ula

Conchiglie w dwóch smakach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    wg potrzeb
  • mięso mielone

    200 gramów
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pieczarki

    6 sztuka
  • śmietana 18-procentowa

    150 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bazylia świeża

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.


Mięso mielone usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Przypraw, dodaj bazylię i przecier pomidorowy. Podgrzewaj do zgęstnienia sosu.

Cebulę obierz, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle.
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do cebulki i smaż, dodając pod koniec Kucharek i świeży pieprz. Dodaj śmietanę i podgrzewaj do zgęstnienia.

Muszle faszeruj przygotowanymi sosami nakładając po ok. 2 łyżeczki. Jedną bolońskim, kolejną muszlę sosem pieczarkowym.

Układaj w naczyniu żaroodpornym, posyp żółtym serem i zapiekaj do rozpuszczenia sera (ok. 10 minut).

Podawaj na ciepło.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 18.10.2013 13:23
swietna potrawa
reniatka 14.11.2012 11:39
pyszne
Jastinka 11.11.2012 22:33
ciekawe
parysek10 14.09.2012 15:48
wypróbuję
Sylwia56 14.09.2012 14:06
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat