Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coleslaw z czerwonej kapusty

5.0
(64)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jedna z najsmaczniejszych surówek tym razem w czerwonej wersji.

Składniki:

Składniki:

kapusta czerwona 0.5 główki
cebula 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
majonez tradycyjny 0.5 szklanki
oliwa 5 łyżek
koperek świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Coleslaw z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą oprószając lekko solą (1 szczypta na warstwę).

Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny ugniatamy ponownie.

Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka minut.

Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Koperek siekamy, mieszamy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak