Coleslaw z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Jedna z najsmaczniejszych surówek tym razem w czerwonej wersji.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta czerwona

    0.5 główki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewki

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • majonez tradycyjny

    0.5 szklanki
  • oliwa

    5 łyżek
  • koperek świeży

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą oprószając lekko solą (1 szczypta na warstwę).

Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny ugniatamy ponownie.

Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka minut.

Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Koperek siekamy, mieszamy z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat