Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kapusta czerwona
0.5 główki -
cebula
1 sztuka -
marchewki
3 sztuki -
sok z cytryny
3 łyżki -
majonez tradycyjny
0.5 szklanki -
oliwa
5 łyżek -
koperek świeży
1 pęczek
Przepis i sposób przygotowania Coleslaw z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą oprószając lekko solą (1 szczypta na warstwę).
Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny ugniatamy ponownie.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka minut.
Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Koperek siekamy, mieszamy z surówką.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się