Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coleslaw

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 szt
marchew 3 szt
cebula 1 szt
śmietana 4 łyżki
majonez 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Coleslaw

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, bądź drobno kroimy. Przekładamy do naczynia, solimy i mieszamy, aby była miękka.
Marchewkę obieramy i ucieramy na tarce z dużymi oczkami.
Krok 1 - Coleslaw foto
2
Cebulę drobno siekamy.
W szklance mieszamy śmietanę, majonez, cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Krok 2 - Coleslaw foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Coleslaw foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 12.12.2013 20:30
bardzo dobre.....
Ela_K 04.11.2013 13:52
bardzo smaczna surówka
Camill 04.11.2013 13:01
Moja ulubiona surowka chociaz znam chyba nieco inny przepis a podobno oryginalny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak