Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colcannon z białymi kiełbaskami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 250 g
kapusta włoska 75 g
ser cheddar 80 g
mleko 35 ml
masło 100 g
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
bulion wołowy 300 ml
piwo ciemne 150 ml
mąka pszenna 1 łyżka
galaretka porzeczkowa 2 łyżki
miód 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
sól
tymianek 2 szczypty
kiełbasa parówkowa 4 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Colcannon z białymi kiełbaskami

Sos: rozgrzać łyżkę masła w rondelku, tyle samo mąki, wymieszać. Po chwili (gdy zasmażka się zrumieni) cały czas mieszając dodać bulion wołowy, piwo oraz galaretką, dosypać tymianku, zagotować. doprawić do smaku pieprzem i solą trzymać na małym ogniu czasem mieszając.

Ugotować ziemniaki, kapustę poddusić na maśle, po ugotowaniu ziemniaki odparować. W garnku zagotować mleko dodać ziemniaki, ugnieść na purre razem z musztardą, startym serem oraz gałką muszkatołową doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie wymieszać z kapustą.

Kiełbaski smażyć na patelni (najlepiej grillowej), pod koniec smażenia posmarować miodem.

Na talerz nałożyć purre, obok kiełbaski, wszystko polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.09.2013 13:28
Dla mnie coś nowego, ciekawe !
Bernadeta1 15.02.2013 16:19
bardzo smaczny taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak