Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis z rabarbarem i bratkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
rabarbar 0,5 kg
cukier kryształ 10 dag
jaja 3 szt
mąka 10 dag
mleko 150 ml
bratki do dekoracji
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis z rabarbarem i bratkami

Rabarbar umyć i usunąć z niego zewnętrzne włókna. Pokroić na kawałki 2 cm.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Masło rozpuścić i przestudzić.
Jaja roztrzepać z cukrem, dodać mleko, masło i na końcu mąkę.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać mąką.
Na dnie formy ułożyć rabarbar i zalać ciastem.
Piec przez 10 minut w 200 stopniach. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 40 minut.
Upieczone ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Po pokrojeniu na kawałki udekorować kwiatami.
Bratki z cukrem pudrem są pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 18.05.2013 05:12
pyszne ciacho, rewelacyjnie się prezentuje
Wiesława1 17.05.2013 07:58
rewelacja!
treonina 16.05.2013 23:19
bratków jeszcze nigdy nie jadłam :-)
Milena87 16.05.2013 22:18
smaczne i ładne
gosia561 16.05.2013 21:24
bajecznie te bratki wyglądają
Małgorzata106 16.05.2013 21:03
super ciasto
artur7 16.05.2013 20:33
lfqdnie wyglada
Magda24 16.05.2013 19:40
smaczne ciacho
Monika58 16.05.2013 19:37
fajnie wyglada
IwonaDD 16.05.2013 19:34
pyszności !
gosia56 16.05.2013 19:24
napewno pycha ale bratków jeszcze nie jadłam;)
Juleczka20 16.05.2013 19:19
super ciasto
eMMe 16.05.2013 18:43
wygląda wyśmienicie :)
Gracer 16.05.2013 18:39
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak