Przepis i sposób przygotowania na: Cincinnati Chilli
1.Na patelni rozgrzewamy olej i przez 3 minuty podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie podajemy mięso z kurczaka i całość podsmażamy przez 5 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, chilli, oregano, cynamon i ziele angielskie. Ciągle mieszając smażmy przez kolejne 2 minuty.
2. Do rondla wlewamy sok pomidorowy i bulion, dodajemy ocet i syrop kukurydziany. Mieszając doprowadzamy do wrzenia.
3. Do misy wolnowaru przekładamy podsmażone mięso. Dodajemy oczyszczona i pokrojoną w kostkę dynię oraz odsączoną fasolkę. Całość zalewamy bulionem z sokiem i delikatnie mieszamy. Gotujemy na niskiej mocy około 6 - 7 godzin.
Cincinnati Chilli podajemy obowiązkowo ze spaghetti.
Do przygotowania tej potrawy można użyć mięsa z kurczaka lub indyka.