Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cincinnati Chilli

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso z kurczaka 500 g
czosnek 4 ząbki
cynamon Prymat 1,5 łyżki
kakao naturalne 2 łyżeczki
sok pomidorowy 0,5 litra
bulion drobiowy 0,5 litra
fasolka kidney 1 puszka
ocet jabłkowy 2 łyżki
syrop kukurydziany 1 łyżka
olej 2 łyżki
dynia 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
Ziele angielskie mielone Prymat 0,5 łyżeczki
oregano 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cincinnati Chilli

Uwaga: przepis do przygotowania w wolnowarze

1.Na patelni rozgrzewamy olej i przez 3 minuty podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie podajemy mięso z kurczaka i całość podsmażamy przez 5 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, chilli, oregano, cynamon i ziele angielskie. Ciągle mieszając smażmy przez kolejne 2 minuty.
2. Do rondla wlewamy sok pomidorowy i bulion, dodajemy ocet i syrop kukurydziany. Mieszając doprowadzamy do wrzenia.
3. Do misy wolnowaru przekładamy podsmażone mięso. Dodajemy oczyszczona i pokrojoną w kostkę dynię oraz odsączoną fasolkę. Całość zalewamy bulionem z sokiem i delikatnie mieszamy. Gotujemy na niskiej mocy około 6 - 7 godzin.

Cincinnati Chilli podajemy obowiązkowo ze spaghetti.
Do przygotowania tej potrawy można użyć mięsa z kurczaka lub indyka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.10.2012 22:55
pieknie podane
parysek10 11.09.2012 19:55
bardzo apetyczne
czarnyaniol1990 10.09.2012 11:48
napewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak