Przepis i sposób przygotowania na: Cieplutkie bułeczki z wędzonym łososiem
Wyłóż na stolnicę. Podziel na 6 części, podsyp mąkę i wyrabiaj okrągłe bułeczki. Posmaruj wierzchy mlekiem i posyp makiem. Piecz w 180 stopniach ok 40 minut.
wędzony łosoś | 100 gram |
mąka | 250 gram |
koperek | 2 łyżki |
mak | 1 łyżka |
oliwa | 2 łyżki |
mleko 3,2% | 140 ml |
jaja | 3 sztuki |
masło | 25 gram |
sól i pieprz | do smaku |
cukier trzcinowy | 1 łyżeczka |
skórka cytrynowa | 1/2 łyżeczki |
drożdże suche | 1 opakowanie |
parmezan starty | 100 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: