Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciepłe francuskie kanapki z serem żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 3 płaty
jajko
ser żółty 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ciepłe francuskie kanapki z serem żółtym

rozmrożone ciasto francuskie dziele na 24 kwadraty o boku 6 cm. Na każdym kwadracie kładę trochę sera i zlepiam łącząc brzegi po przekątnej. Brzegi smaruję białkiem, bo wtedy się koperty nie odklejają. Blachę wykładam papierem do pieczenia i na nie kładę kwadraty. Smaruje je żółtkiem i piekę 10 minut w piekarniku rozgrzaanym do 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:18
do takiego śniadania zawsze ma się apetyt
sznycel 06.08.2012 12:01
kanapki na ciepło szybko znikają z talerzyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak