Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cielęcina 1,5 kg
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
wino białe wytrawne 1 szklanka
czosnek 2 ząbki

SOS

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ząbek czosnku
kapary całe Smak 2 łyżi
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny
majonez 1 szklanka
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z tuńczykiem

Przecisnięty 1 czosnek rozetrzyj z solą i rozmarynem i natrzyj mięso.A 2 ząbek pokrój w plasterki.Forme wysmaruj masłem,włóż mięso posyp czosnkiem i piecz 2 h w 160 stopniach.
Sos-Zmiksuj tuńczyka z czosnkiem i kaparami,wlewaj oliwę i sok z cytryny,dodaj majonez i dopraw.Mięso podawaj na zimno z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak