Cielęcina z majerankiem w soku jabłkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości (łopatka)

    60 dag
  • sok jabłkowy

    2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • świeży majeranek

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i żył, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Liść laurowy Prymat rozkruszyć. Mięso wymieszać z majerankiem Prymat, gorczycą Prymat, liściem laurowym Prymat, cebulą, solą i mąką.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć mięso, skropić pozostałym stopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Gdy mięso się zrumieni , zalać je sokiem jabłkowym, przykryć pokrywką i dusić około 40 minut. Przyprawić sokiem z cytryny i jeśli trzeba solą. Podawać z kluskami kładzionymi i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 29.11.2011 22:47
fajne połączenie smakowe
szajba2 04.02.2011 14:51
fajne na obiad
Barbara55 21.09.2010 14:09
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat