Cielęcina z kolorową jajecznicą

Cielęcina z kolorową jajecznicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    800 gram
  • marchew

    1 sztuka
  • groszek zielony

    0,5 szklanki
  • jajka

    4 sztuki
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • sól morska

    świeżo mielona
  • czosnek granulowany

    1/3 łyżeczki
  • przyprawa do mięsa mielonego

  • olej

  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane nacieramy przyprawami (czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego, pieprz, sól)..
Za pomocą długiego noża wykonujemy przez całą długość mięsa nacięcie (tunel). Środek także staramy się przyprawić. Mięso odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Krok 2 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
Między czasie przygotowujemy kolorowe nadzienie.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego marchew oraz groszek. Chwilkę smażymy by warzywa delikatnie zmiękły.
Krok 3 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
Następnie doprawiamy je solą oraz pieprzem. Dodajemy jajka. Smażymy delikatnie ściętą jajecznicę. Gotową odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 4 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
Tak przygotowaną marchewkowo- groszkową jajecznicą napełniamy przygotowaną kieszeń Końce spinamy wykałaczkami.
Krok 5 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie polewamy olejem i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę (190°).
Po tym czasie mięso porcjujemy i podajemy.
Jadwiga/Jaga85
To pyszna propozycją na Wielkanocny obiad! Bowiem Wielkanoc i wiosna lubią kolorowe dania:). Polecam!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchnia Marty

23.01.2015 09:20
Przepis świetny a wykonanie pierwsza klasa! :)

gusia1000

23.01.2015 01:02
fajny przekroj mięsa.

barbara11561

22.01.2015 22:02
wygląda przesmacznie

matesko

22.01.2015 21:17
ale kolorowo

teresa18

22.01.2015 21:08
pyszności dla ciala i ducha

Ada-Gaba

22.01.2015 20:50
wspaniały efekt

Barbara777

22.01.2015 19:58
pięknie nadziane;)

caralajna

22.01.2015 19:32
wygląda fantastycznie

Stenka

22.01.2015 18:59
Pięknie wygląda, a i smaczna

Ewelina1991

22.01.2015 17:17
ślicznie wygląda, bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat