Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z kolorową jajecznicą

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 800 gram
marchew 1 sztuka
groszek zielony 0,5 szklanki
jajko 4 sztuki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat świeżo mielona
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
olej
natka pietruszki do dekoracji

Porada

To pyszna propozycją na Wielkanocny obiad! Bowiem Wielkanoc i wiosna lubią kolorowe dania:). Polecam!!!!

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z kolorową jajecznicą

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane nacieramy przyprawami (czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego, pieprz, sól)..
Za pomocą długiego noża wykonujemy przez całą długość mięsa nacięcie (tunel). Środek także staramy się przyprawić. Mięso odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Krok 1 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
2
Między czasie przygotowujemy kolorowe nadzienie.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego marchew oraz groszek. Chwilkę smażymy by warzywa delikatnie zmiękły.
Krok 2 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
3
Następnie doprawiamy je solą oraz pieprzem. Dodajemy jajka. Smażymy delikatnie ściętą jajecznicę. Gotową odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 3 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
4
Tak przygotowaną marchewkowo- groszkową jajecznicą napełniamy przygotowaną kieszeń Końce spinamy wykałaczkami.
Krok 4 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto
5
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie polewamy olejem i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę (190°).
Po tym czasie mięso porcjujemy i podajemy.
Krok 5 - Cielęcina z kolorową jajecznicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 23.01.2015 09:20
Przepis świetny a wykonanie pierwsza klasa! :)
gusia1000 23.01.2015 01:02
fajny przekroj mięsa.
barbara11561 22.01.2015 22:02
wygląda przesmacznie
matesko 22.01.2015 21:17
ale kolorowo
teresa18 22.01.2015 21:08
pyszności dla ciala i ducha
Ada-Gaba 22.01.2015 20:50
wspaniały efekt
Barbara777 22.01.2015 19:58
pięknie nadziane;)
caralajna 22.01.2015 19:32
wygląda fantastycznie
Stenka 22.01.2015 18:59
Pięknie wygląda, a i smaczna
Ewelina1991 22.01.2015 17:17
ślicznie wygląda, bardzo apetycznie
Renata9 22.01.2015 17:02
bardzo smaczne mięsko
gosia56 22.01.2015 16:48
super kolorowe nadzienie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak