Cielęcina z fasolką perłową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidor

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczki
  • otarta skórka z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • cząber

    1 łyżeczka
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • rosół z kury Kucharek

    0,75 szklanki
  • owoc jałowca

    kilka szt.
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki suszona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przebraną fasolkę opłukać i namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia wodę zlać, nalać świeżą wodę i fasolkę ugotować do miękkości. Czosnek obrać i pokroić w kostkę. Mięso oczyścić z żył i powięzi, umyć osuszyć, pokroić cienkie paski i wymieszać z czosnkiem, roztartym rozmarynem oraz pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju, pod koniec dodać cebulę i stale mieszając chwilę smażyć Wlać bulion z kostki drobiowej Kucharek i dusić na małym ogniu 30 minut. Rodzynki umyć i osączyć.

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, usunąć pestki i razem z rodzynkami i jałowcem Prymat dodać do mięsa. Mięso posolić i dusić do miękkości. Następnie wyjąć jałowiec, dodać fasolę, przyprawić cząbrem, sokiem i skórką z cytryny, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz solą. Posypać natką pietruszki Prymat. Podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 06.03.2011 22:29
brzmi świetnie
berys18 06.02.2011 19:08
fajny przepis
szajba2 19.01.2011 14:17
ale pewnie smaczne
Barbara55 01.09.2010 15:16
trochę pracochłonne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat