Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso cielęce bez kości
50 dag -
cebula
2 szt -
czosnek
1 ząbek -
pomidor
2 szt -
olej
3 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżeczki -
otarta skórka z cytryny
0,5 łyżeczki -
cząber
1 łyżeczka -
rozmaryn
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
rosół z kury Kucharek
0,75 szklanki -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Cielęcina z fasolką perłową
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, usunąć pestki i razem z rodzynkami i jałowcem Prymat dodać do mięsa. Mięso posolić i dusić do miękkości. Następnie wyjąć jałowiec, dodać fasolę, przyprawić cząbrem, sokiem i skórką z cytryny, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz solą. Posypać natką pietruszki Prymat. Podawać z białym pieczywem.
Komentarze (4)