Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cielęcina bez kości 60 dag
woda 1,5 L
włoszczyzna 25 dag

SOS

wywar z ugotowanej cielęciny 1/2 L
śmietana 18 proc 1/2 szkl
masło 3 dag
mąka pszenna 3 dag
cytryna 1 szt
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie cytrynowym

Do wrzącej osolonej wody włożyć mięso w całości i powoli gotować z dodatkiem warzyw. Z mąki i masła utrzeć jednolitą masę, rozprowadzić ciepłym wywarem i zagotować. Ze sparzonej cytryny wycisnąć sok, dodac do sosu wraz ze śmietaną. Doprawic do smaku sola i cukrem. Gorącym sosem polewać porcję mięsa tuż przed podaniem. Można udekorować plasterkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak