Cielęcina w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z mięsa cielęcego

    sa cielęcego z 1 kg
  • piwo

    500 ml
  • masło roślinne

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
  • wódka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Piwo wymieszać z wódką i przyprawami( oprócz soli i pieprzu mielonego). W tak przygotowanej marynacie zanurzyć kotlety cielęce, odstawić do lodówki na 3- 4 godziny. Mięso po wyjęciu z marynaty delikatnie posolić i oprószyć pieprzem świeżo mielonym. Folię aluminiową nasmarować masłem, wysypać bułką tartą, układać na niej mięso, zawijać i piec na grillu przez co najmniej 10- 15 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 18.11.2012 10:04
muszę wypróbować
Justyna37 21.03.2012 12:20
dobra
Barbara55 20.01.2012 17:52
smaczna
lee-aa 21.12.2011 21:04
wygląda apetycznie
bercik1 24.06.2011 23:34
w piwie? musi być smaczna
rakow2 27.04.2011 15:55
alkoholowe danie
pioge7 04.03.2011 14:58
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat