Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Cielęcina faszerowana szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec cielęcy
1,5 kg
ocet
2 łyżki
czosnek
5 ząbków
mrożony siekany szpinak
30 dkg
masło
3 łyżki
jajko
1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
parmezan
4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina faszerowana szpinakiem

Mięso zalać wrzątkiem wymieszanym z octem, odstawić na 10 minut. Wyjąć, osuszyć, natrzeć kucharkiem, pieprzem i połową posiekanego czosnku. Odstawić na noc do lodówki.
Rozmrożony szpinak poddusić na połowie masła, doprawić, wystudzić. Wymieszać z jajkiem, parmezanem i na sztywno ubitym białkiem.
W mięsie zrobić głębokie nacięcie, napełnić je farszem, spiąć wykałaczkami. Piec ok. 1,5 godziny w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 28.11.2011 08:17
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak