Cielęcina faszerowana szpinakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    1,5 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • mrożony siekany szpinak

    30 dkg
  • masło

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • parmezan

    4 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać wrzątkiem wymieszanym z octem, odstawić na 10 minut. Wyjąć, osuszyć, natrzeć kucharkiem, pieprzem i połową posiekanego czosnku. Odstawić na noc do lodówki.
Rozmrożony szpinak poddusić na połowie masła, doprawić, wystudzić. Wymieszać z jajkiem, parmezanem i na sztywno ubitym białkiem.
W mięsie zrobić głębokie nacięcie, napełnić je farszem, spiąć wykałaczkami. Piec ok. 1,5 godziny w temp. 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita26 28.11.2011 08:17
mnaim mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat