Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina faszerowana szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec cielęcy 1,5 kg
ocet 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
mrożony siekany szpinak 30 dkg
masło 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina faszerowana szpinakiem

Mięso zalać wrzątkiem wymieszanym z octem, odstawić na 10 minut. Wyjąć, osuszyć, natrzeć kucharkiem, pieprzem i połową posiekanego czosnku. Odstawić na noc do lodówki.
Rozmrożony szpinak poddusić na połowie masła, doprawić, wystudzić. Wymieszać z jajkiem, parmezanem i na sztywno ubitym białkiem.
W mięsie zrobić głębokie nacięcie, napełnić je farszem, spiąć wykałaczkami. Piec ok. 1,5 godziny w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 28.11.2011 08:17
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak