Cielęcina a la Milanese

Cielęcina a la Milanese

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • natka pietruszki

  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na 4 kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Rozbić jajko, dodać do niego posiekaną drobno pietruszkę i utarty ser żółty. Obtoczyć w jajku kotlety,a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat