Cielęca wątróbka w sosie śmietankowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    50 dag
  • cebule

    2 sztuki
  • jabłka

    3 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    3/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • sos z torebki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyc i pokroic w wąskie paski. Cebulę posiekac. Jabłka wydrąży i pokoic w talarki. Obsmażyc na patelni. Usmażyc wątróbkę z cebulą. Sos zagotowac ze śmietaną i musztardą. Przpyrawic. Mięso wyłożyc na jabłka i polac sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat