Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielaczek z wiśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 szt
masło 1/2 kostki
cukier puder 3 łyżki
polewa czekoladowa 1/2 szkl
wiśnie bez pestek 1 szkl
twaróg 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cielaczek z wiśniami

Biszkopt po wystudzeniu ( przepis w mojej księdze) zostawić w formie. masło utrzeć z cukrem -pudrem na puszystą masę, ucierając dodawać po łyżce ser. Rozsmarować masę serową na biszkopcie, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Na masie poukładać wydrążone wiśnie ( mogą być z kompotu), polać e łątki polewą czekoladową. Zastudzić w temperaturze pokojowej, potem trzymać ciast w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.12.2013 12:50
smaczny deser
patryska76 11.09.2013 19:22
Smakołyk ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak