Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka w towarzystwie szpinaku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 60 dag ugotowana
szpinak mrożony 40 dag
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuka
smalec 2 łyżka roślinny
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka w towarzystwie szpinaku

Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sicie. Siekamy na mniejsze kawałki.

Czosnek obieramy, siekamy w bardzo drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy smalczyk roślinny, wrzucamy posiekany czosnek. Ciągle mieszając smażymy przez 30-40 sekund.

Dodajemy szpinak oraz pomidory z puszki. Gdy zaczną lekko wrzeć, wrzucamy ugotowaną ciecierzycę, dokładnie mieszamy. Gotujemy 3-4 minuty.

Doprawiamy kuminem, solą i świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olaiamelka 05.06.2014 07:44
Wygląda smakowicie
matesko 21.05.2014 14:31
ciekawy przepis
Monika-twin 21.05.2014 10:26
fajna cieciorka.
Kuchenka 21.05.2014 00:06
wygląda zachęcająco
norweska20 20.05.2014 23:45
jeszcze nie jadłam cieciorki- ale u ciebie kusząco wygląda..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak