Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoskie kiełbaski
bekon
ciecierzyca
pasta pomidorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca w pomidorach

SKŁADNIKI: 25 dag włoskich kiełbasek - użyliśmy kiełbasek debreczyńskich, 3 posiekane plastry bekonu, 1 posiekana duża cebula, 3 posiekane ząbki czosnku, 3 średnie liście laurowe, 1/4 łyżeczki tymianku, 1 posiekana średnia czerwona papryka, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 puszki ciecierzycy, płyn z ciecierzycy, 1 puszka pasty pomidorowej.

SPOSÓB WYKONANIA: Usmażyć bekon i kiełbaski. Wyjąc i osączyć na papierze kuchennym. Następnie na łyżce oliwy smażyć przez 3 minuty cebulę, czosnek, liście laurowe, tymianek i paprykę. Dodać ciecierzycę, bekon i kiełbaski. Smażyć 3 minuty. Dodać pastę pomidorową i płyn z ciecierzycy. Dusić na małym ogniu przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 21.01.2015 07:31
fajny pomysł na przepis z ciecierzycą
ilka_86 11.09.2011 21:03
pyszne danie :)
Smakosz6 14.11.2010 19:37
ale pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak