Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    2 puszki
  • boczek wędzony

    200 g
  • kiełbasa śląska

    2 pętka
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • passata pomidorowa

    500 ml
  • bulion warzywny

    250 ml
  • chili pieprz cayenne

  • majeranek Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki i razem z posiekaną cebulą, przysmażamy w garnku.
Dodajemy posiekany czosnek, smażymy przez chwilę, dodajemy passatę i szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez 5 min.
Następnie dodajemy ciecierzycę, dusimy przez chwilkę, do smaku doprawiamy cukrem, pieprzem cayenne, solą, pieprzem, majerankiem.
Podajemy z pieczywem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna Kryla

22.01.2018 11:27
Rewelacja, trzeba wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat