Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 2 puszki
kiełbasa śląska 3 pętka
boczek parzony 200 g
cebula 1 duża
passata pomidorowa 500 ml
olej 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca po bretońsku

Kiełbasę kroimy w półplasterki, boczek w większą kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszając.

Następnie dodajemy passatę, dokładnie mieszamy, dusimy pod przykryciem 15 min.

Ciecierzycę osączamy z zalewy, dodajemy do całości, dusimy na małym ogniu 15-20 min (w zależności od żądanej konsystencji).

Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.08.2016 17:57
no i ma pomysł na wykorzystanie ciecierzycy
Bernadeta1 29.08.2016 10:16
bardzo smaczne jedzonko
Mniam 29.08.2016 08:33
Coś pysznego!
Babeczka35 29.08.2016 08:10
Smaczne danie.
RenataZ-et 28.08.2016 22:03
świetny pomysł!
ilka01 28.08.2016 21:08
super danie :)
MAR3STA 28.08.2016 21:04
Na pewno będzie mi smakować
Beatris 28.08.2016 21:04
Wygląda apetycznie :)
Wafelek2601 28.08.2016 20:44
Pyszne danie
Agnieszka-87-25 28.08.2016 08:31
smaczne na obiad
Madzai 25.08.2016 08:57
Muszę wypróbować :)
Grazyna0211 25.08.2016 08:26
smaczne danie
gosia1988 25.08.2016 07:07
Danie wygląda bardzo apetycznie
KORAL 25.08.2016 00:13
Świetne :)
MałaMi89 24.08.2016 23:40
Co za smaczne danie!
norweska20 24.08.2016 23:06
E no super :) chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak