Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciato Izaura

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
kakao 2 łyżki
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier waniliowy 1 opakowania
jajko 2 szt
woda 4 łyżki

Masa serowa

twaróg 1 kostka
jajko 1 szt
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciato Izaura

I. Tłuszcz, cukier, kakao, woda, cukier waniliowy, rozpuścić w rondelku na małym ogniu i gotować przez 5 minut.
II. Odlać ćwierć szklanki masy na polewę.
III. Resztę masy kakaowej wystudzić, dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, a z białek ubić pianę i też dodać do masy kakaowej.Wszystko połączyc i wylać na blachę.
IV. Masę twarogową (ucieramy mikserem wszystkie składniki) wykladamy na naszą masę kakaową i rozkładamy nierównomiernia gdzie się chce.
V. Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak