Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 40 dag
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 3 szt
margaryna 15 dag
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
śmietana 18 proc 3 łyżki

MASA

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
orzechy włoskie siekane 20 dag
cukier puder 5 dag
żółtko jajek 3 szt
białko 6 szt
olejek migdałowy
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ziemniaczane

Wszystkie składniki na ciasto zarobić i podzielić na dwie części.
Przygotować masę:
ziemniaki zemleć i połączyć z cukrem, żółtkami, orzechami, zapachem i dobrze ubitą pianą. Lekko wymieszać. Rozwałkować ciasto, ułożyć w formie. Na pierwszą cześć ciasta wyłożyć masę i przykryć druga połową ciasta. Piec w gorącym piekarniku ok 45 minut. Upieczone ciasto można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak