Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Zebra na szybko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka 0,5 szt
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 2,5 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
oranżada 1 szklanka
laska wanilii 1 szt
olej rzepakowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Zebra na szybko

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem i laską wanili, potem dodajemy do nich żółtka i miksujemy. Następnie do jajek dodajemy mąkę, olej, rozpuszczoną margarynę, proszek do pieczenia i oranżadę. Wszystko miksujemy i dzielimy na dwie masy. Do jednej masy dodaję kakao (3 łyżki), do drugiej części 3 łyżki mąki.
Krok 1 - Ciasto Zebra na szybko foto
2
Następie na blaszkę wylewamy po łyżce każdej masy zaczynając od środka, na przemian wylewamy raz mase jasną, raz ciemną.
Krok 2 - Ciasto Zebra na szybko foto
3
Całość piekę ok godziny w 165 stopniach. SMACZENEGO :)
Krok 3 - Ciasto Zebra na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.02.2017 16:05
świetnie wyrosło, smaczne ciasto
Kikiriki 08.02.2017 10:41
Świetna sprawa! Nie robiłam, muszę spróbować koniecznie!
mamusia1 20.11.2015 08:34
moje ulubione ciasto
paula191919 17.03.2015 11:59
O jak pięknie wyrosła.
Jagódka77 04.10.2014 07:29
wygląda rewelacyjnie i pewnie tak smakuje
gacopierz23 14.08.2014 13:45
fajna bomba
babajaga1969 19.01.2014 16:07
jak pięknie wyrosła ta zeberka - smaczne ciasto
Romanowka 19.01.2014 15:05
Wygląda kosmicznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak