Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami i borówkami
Kroki postępowania
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance wody . Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać letnią żelatynę . Masę dzielimy na 2 części.
mąka pszenna | 1 szklanka |
jajko | 5 |
cukier kryształ | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
borówki | 1 kg |
woda | 1 szklanka |
galaretka owoce leśne | 2 opakowania |
wiśnie bez pestek | 1 szklanka |
galaretka agrestowa | 2 opakowania (na wierzch ) |
śmietana kremówka | 1/2 l |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
cukier puder | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: