ciasto z sokiem pomarańczowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    3 sztuki
  • śmietana 30%

    1/2 litra
  • cukier

    3 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt i podzielić na połowę.

Sok ugotować na budyniu. Wylać gorąca masę na biszkopt i ostudzić.
Na to ubić śnieżkę albo kremówkę z 3 łyżkami cukru i dodać na koniec fix. Przykryć biszkoptem i polać polewa czekoladową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzencia2007 29.09.2010 11:45
super! :) swietny przepis
justyna111 24.09.2010 18:11
fajny pomysł
Lidia11 24.09.2010 13:28
ciekawy pomysł
IlonaAlbertos 28.04.2010 01:06
Przepis co prawda trochę dziwnie napisany, ale sam pomysł wydaje się być świetny. Na pewni spróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat