Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 25 dkg
cukier 1 szkl
cukier wanilowy 1 szt
żółtko jajek 6 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
rabarbar 80 dkg
białko 6 szt
cukier 20 dkg
cukier puder
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Rabarbar obieramy ,myjemy tniemy na kawałki. Mozna go dać tak jak jest ale mozna też zalać wrzatkiem na 5 minut przelać zimną wodą i odsączyć mozna tez posypać jak ktos woli słodszy cukrem i cukrem waniliowym. Z margaryny , cukru, cukru waniliowego ,proszku do pieczenia i zółtek wyrabiamy ciasto.3/4 ciasta wykładamy na blachę wysmarowaną albo wyłozoną papierem do pieczenia ,dajemy rabarbar.Z białek ubijamy bezę dodajemy stopniowo cukier do ubitej bezy wsypujemy kisiel delikatnie mieszamy.Beze wykładamy na rabarbar następnie dajemy kruszonkę z pozostałego ciasta.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40-45 minut 175 st pieczemy na złoty kolor, Przed podanie mozna posypać cukrem pudrem. POLECAM ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.11.2013 08:50
Apetyczne ciasto
Angelika10 17.12.2012 00:51
bardzo lubię
gosia56 27.10.2012 11:31
Dziękuję za komentarze.
gusia1000 26.10.2012 18:32
Fajne sezonowe ciasto.
ziutula
ziutula 26.10.2012 15:55
lubię z rabarbarem ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak