Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl
jajko 5 szt
jogurt 3/4 szkl
cukier 1 1/2 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
aromat dowolny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło albo margarynę rozpuścić i przestudzić.
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i oprószyć cukrem. Jajka z cukrem zmiksować na kogel mogel. Dodać masło, mąkę i śmietanę albo kefir.
Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i na wierzch położyć rabarbar (bez soku).
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 25.04.2017 10:59
pyszne!!! super ciasto:)
Krystyna32 25.04.2017 08:08
pyszne ciasto
Franciszek 25.04.2017 00:58
dobre do kawy
katarzynka455 24.04.2017 19:58
dziękuje Wam pięknie:)
Bernadeta1 24.04.2017 18:05
bardzo lubię takie ciasto
2milutka 24.04.2017 17:48
ale bym zjadła ;)
bietka 24.04.2017 17:30
smaczne ciacho :)
Ada-Gaba 24.04.2017 16:39
pyszności
KORAL 24.04.2017 16:15
Fajne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak