Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Rabarbar myjemy, obieramy. Kroimy w krążki.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym aż będzie biały kogel mogel.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy mąkę do jajek drewnianą łyżką. Na końcu dodajemy olej i mieszamy do połączenia składników.

Wylewamy masę do przygotowanej formy, na wierzchu układamy rabarbar. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut. Do suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.06.2016 15:10
Pyszne ciacho;))
ania2610 21.06.2016 15:03
szybkie, pyszne ciacho! :)
Krystyna32 21.06.2016 08:59
smaczne ciasto
Krzysztof15 21.06.2016 08:53
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak