Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1,2 kg
jajko 4 szt
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy
masło 220 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać go w misce z cukrem wanilinowym.
Jajka ubijać z cukrem przez ok. 10 min .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić. Do ubitych jajek dodać mąkę, wlać rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszać. Blachę ( wymiary 25 x 35 cm)wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na nią cienką warstwę ciasta i rozrzucić rabarbar. Przykryć cienką warstwą ciasta i znów rozłożyć owoce . Na wierzch wylać pozostałą część ciasta – nie koniecznie równo i jeszcze porozrzucać resztę rabarbaru. Piec ok. 50 min w tem. ok. 180 stopni . Ciasto po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.03.2014 10:38
bardzo lubię ciasta z rabarbarem,Twoje pyszne
kate.500 09.03.2014 15:54
pyszne ciasto
pierniczkowo 08.03.2014 11:03
uwielbiam takie, już nie mogę się doczekać kiedy będę miała rabarbar na działce :)
Wafelek2601 07.03.2014 23:44
Wyśmienite.
Kejti 02.03.2014 09:22
Uwielbiam ciasta z rabarbarem :-)
gosia56 28.02.2014 09:38
moje ulubione ciasto w sezonie
Niebieska 26.02.2014 11:00
lubię owocowe ciasta
gusia1000 25.02.2014 22:08
Warto takie piec.
Janina 25.02.2014 11:32
Moje ulubione ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak