ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • margaryna

    50 dag
  • rabarbar

    4 szt
  • cukier puder

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka i dalej ubijamy mąkę proszek oraz cukier waniliowy mieszamy wsypujemy do masy jajecznej wlewamy roztopioną margarynę i dokładnie mieszamy ciasto wylewamy na blachę rabarbar myjemy obieramy i kroimy w kostkę układamy na wierzchu ciasta pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 27.11.2011 09:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat