Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ptasim mleczkiem z czekoladą
Galaretki żółtą, czerwoną i zieloną przygotowujemy w trzech naczyniach /każdą :po 0,5 opakowania rozrabiamy w 1 szklance wody/, przelewamy do płaskich naczyń / żeby lepiej nam było je później pokroić/ i wstawiamy do lodówki.
Mleko zagotowujemy i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do czasu aż składniki dokładnie się połączą i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do przestygniętej masy mleczko-czekoladowej dodajemy kremówkę i pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki z lodówki. Ponownie delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na upieczony biszkopt, chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godz.W tym czasie przygotowujemy żółtą galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Gdy ptasie mleczko na cieście zgęstnieje wlewamy na wierzch żółtą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.