CIASTO Z PORZECZKAMI POD PIERZYNKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • jajka

    4
  • mąki

    2 3/4 szkl
  • cukru

    1 szkl
  • proszek do pieczeniaa

    1 łyżeczka
  • cukry waniljowe

    2 szt
  • wiórki kokosowe

    3/4 szkl
  • cynamonu

    1 łyżeczka
  • porzeczki czarne

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę roztapiamy studzimy, Mąkę 3/4 szkl cukru, proszek do pieczenia, cukry waniljowe, żółtka, i margaryna wyrobić ciasto, 2/3 ciasta rozkładamy na blaszce Owoce myjemy i osączamy i wykładamy na ciasto posypujemy cynamonem, przykrywamy pozostałym ciastem, białka ubijamy z resztą cukrui wiórkami, smarujemy ciasto pieczemy 1 godz,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat