Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
białko 3 sztuki
woda 1/2 szklanki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać:# łyżki cukru z cukrem waniliowym, mąkę z proszkiem oraz żółtka. Dokładnie wymieszać i wylać na blachę. Piec 25 minut w temp. 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Białka ubijamy dodajemy łyżkę cukru i połowę przestudzonej galaretki. Mieszamy aby składniki dobrze się złączyły. Wykładamy pianę na ostudzony biszkopt i polewamy resztą galaretki. Odstawiamy do lodówki do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak