Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa: masło 1 kostka
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 7 łyżek
Biszkopt 5 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą

Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz po jednym żółtku, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do tortownicy o średnicy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na pół. Masa: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie, ciągle ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Płaty ciasta przekładamy gotową masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową lub dekorujemy w dowolny sposób

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak