Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem Nesquik
Najpierw przygotuj spód ciasta. Jaja wyparz. Białka oddziel od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę najpierw same, a następnie z cukrem. Następnie dodaj żółtka i ubijaj do momentu, aż masa będzie bardzo puszysta. Mąkę przesiej i dokładnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do masy jajeczno-cukrowej dodaj mąkę, a na samym końcu wsyp kakao. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą miksera. Gotową masę wylej na małą kwadratową blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz około 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Gdy ciasto się upiecze dokładnie je wystudź, a następnie przekrój na dwa placki.
Aby przygotować krem, jaja wyparz, i do miski wybij 2 całe jaja i 3 żółtka. Ubijaj je na parze na puszystą masę razem z cukrem pudrem. W makutrze rozetrzyj na gładką masę masło i margarynę. Gdy tłuszcz będzie dokładnie roztarty, cienkim strumieniem, wlewaj do niego ubite na puszystą masę jaja i cały czas ucieraj. Gdy całość będzie dokładnie utarta na samym końcu wsyp kakao rozpuszczalne Nesquik i dokładnie rozetrzyj.
Tak przygotowanym kremem posmaruj jeden placek i przykryj go drugim plackiem. Na wierzchu nałóż krem i za pomocą specjalnego grzebyka do ciast rób ozdobne wzory.
Smacznego!