Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
kakako
-
herbatniki
Sposób przygotowania
2 jajka+2 żółtka,
15 dag cukru,
13 dag mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 łyżki kakao.
Wszystkie składniki ciasta zmiksować, wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm i piec ok. 15 min w temp. 190st.
Masa:
20 dag wiórków kokosowych,
1/2 l mleka,
1/2 kost. margaryny,
2 łyżki cukru pudru,
2 truskawkowe galaretki (ale mogą być inne),
3 paczki herbatników,
polewa czekoladowa.
Wiórki wraz z mlekiem zagotować i gotować, aż mleko całkiem się wygotuje. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce wiórków. Masę wylać na ciasto. Galaretki przygotować wg przepisu na opak., tężejące wyłożyć na masę kokosową. Na wierzchu ułożyć herbatniki, polać polewą.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się