Ciasto z kokosem i herbatnikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • kakako

  • herbatniki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
2 jajka+2 żółtka,
15 dag cukru,
13 dag mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 łyżki kakao.

Wszystkie składniki ciasta zmiksować, wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm i piec ok. 15 min w temp. 190st.

Masa:
20 dag wiórków kokosowych,
1/2 l mleka,
1/2 kost. margaryny,
2 łyżki cukru pudru,
2 truskawkowe galaretki (ale mogą być inne),
3 paczki herbatników,
polewa czekoladowa.

Wiórki wraz z mlekiem zagotować i gotować, aż mleko całkiem się wygotuje. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce wiórków. Masę wylać na ciasto. Galaretki przygotować wg przepisu na opak., tężejące wyłożyć na masę kokosową. Na wierzchu ułożyć herbatniki, polać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 23.10.2013 23:11
smakwoite składniki
caralajna 26.03.2013 07:39
jak z kokosem to już mi się podoba :)
Ewelina38 20.01.2013 20:53
wyśmienite, coś co lubię najbardziej... :P)
jogobella231 20.02.2012 16:40
pyszne
cooleczka 14.02.2012 18:24
zgadzam się - pyszności
paula99926 13.02.2012 18:10
pyszności...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat