Ciasto z kisieli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    0,5 kostki
  • jaja

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • kisiel cytrynowy

    3 opakowania
  • proszek do piczenia

    1 opakowanie
  • olejek cytrynowy

    kilka kropel
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku.Do gotowej masy wsypać kisiele w proszku, dodać olejek, dokładnie wymieszać.Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać mleko.Ciasto powinno mieć gęstość cukrzącego się miodu.Na końcu dodać ubitą pianę z białek, ostrożnie wymieszać i wyłożyć do foremki.Piec w temp.180 stopni ok.50 minut.Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat