Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 350 g
cynamon 3 łyżczeki
miód 4 łyżki
jabłka 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

Kaszę jaglaną należy przepłukać wrzątkiem (w celu zlikwidowania goryczy).
Po przepłukaniu kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Zostawiamy do wystygnięcia.

Jabłka kroimy w plasterki, dodajemy do nich cynamon oraz łyżeczkę cukru.

Kaszę wsypujemy do miski, dodając do niej miód (im więcej miodu tym słodsze ciasto, można regulować jego ilość według tego co kto lubi), cynamon oraz pół szklanki mąki kukurydzianej (może być zwykła pszenna).

3/4 masy wykładamy na blaszkę do pieczenia, następnie na kaszę kładziemy jabłka z cynamonem i cukrem. Na górę wykładamy resztę kaszy.

Całość pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 21.09.2014 15:15
Smacznie i zdrowo, ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak