Ciasto z jeżynami i malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2/3 kostki
  • mąka

    2/3 szkl
  • kasza manna

    2/3 szkl
  • wiórki kokosowe

    2/3 szkl
  • jajka

    5 szt
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do piec zenia

    1,5 łyżeczki
  • jeżyny

    20 dag
  • maliny

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 17.08.2013 23:18
piekłam podobne, bardzo smaczne - polecam :)
RenataZ-et 19.02.2013 21:39
Wygląda wspaniale-uwielbiam takie ciasta
caralajna 08.01.2013 08:36
podoba mi się że jest na mannie, a do tego pyszne owoce :)
Lukrecja29 06.08.2012 10:46
pysznooości
agam26 02.08.2012 14:00
mniam, tylko czemu ciasta są tak kaloryczne
agam26 02.08.2012 14:00
mniam, tylko czemu ciasta są tak kaloryczne
Agiatis 02.07.2012 22:34
Jerzyna jak ja dawno ich nie jadłam - muszę to koniecznie nadrobić:)
iziona 31.05.2012 07:37
Uwielbiam takie owoce prosto z krzaczka, ale ciasto też pyszności :)
parysek10 30.05.2012 23:06
uwielbiam owoce leśne
agunesu 30.05.2012 21:17
wyglada przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat